Monday, May 14, 2012

Birthday la sangat..

Stop jap entry jalan2 Beijing. nak cerita pasal hari tua gua.hahaha. Tapi sebelum tu...

13 Mei 2012

Saya dapat pass free showcase Jay Park sebab masuk peraduan suka-suka-hati-belasah-jawab-tak-sangka-menang. Ok,seronok.sebab first time nak tgk showcase. Pada sesapa yang tak kenal Jay Park, sila google/wiki ye.ahaks! Saya ni, nak kata kipas-susah-mati Jay Park pun, mmg fail. Saya mula kenal dia bila dia join Immortal Songs 2 (FYI,saya byk minat retis pas diorg join IS 2 ni. sebab time ni la kita boleh tau sape yg betul2 suara sedap,performance superb, etc.). Bila dah kenal, baru saya gigih google info pasal dia. dan baru saya tau dia tu ex-2PM. So,bila dah confirm saya menang pass showcase tu,gigihla saya download full album dia (sebelum ni saya tau dua je lagu dia- Know your name-sebab dengar kat Mubank, & Star-sebab pernah tgk MV nya). Ok,serius saya suka dgr lagu n suara dia. coz he's more to RnB/HipHop Style a.k.a American style. Bila dah dengar full album n saya berpuas hati, terus rasa nk beli full album dia. gigih x?haha

Ok,cerita pasal hari showcase. Tengah hari tu saya balik kampung, attend kenduri sepupu. balik dalam jap 2.30ptg. diorg2 ni plak kata nak gi shopping jap kat GM Mall kat Bukit Tinggi Klang. Saya dah mula risau xsempat nak jumpa kak Bel utk amik pass free tu. dan, ada kemungkinan besar saya akan berkebaya je gi showcase. err.. nasib baiklah kat GM tu ada jual shirt n jeans,so terpaksa perabih duit beli baju n jeans utk gi showcase. Saya sampai agak lambat.dalam jam 6. tgk org dah beratur panjang. terpaksa lak tunggu sorg lg my fren yg belum sampai.huhu. Ingtkan buat di KL Live,xramai manusia,tapi sangkaan meleset. Sangat ramai ok!





Ok,selepas dh berpeluh sakan beratur panjang, akhirnya dpt gak masuk. Serius padat. Kesian pada budak pendek mcam saya ni bila dok diblkg org yang tinggi2.tak nampak jelas.tapi nasib baik gak dapat tgk Jay Park dengan mata kepala saya sendiri. Komen: he's cute, he's a great dancer, he's funny, and he has awesome voice, and also he's a great performer. Pada sesapa yang penah cakap, retis kpop ni pandai miming je, tak semua yg begitu ye. alah,ada gak retis malaysia yg miming jugak,ye dak? (motip tetiba saya sentap?hahahaha)

Maaf,saya tak snap gmbr Jay Park, dan xsempat nak fan cam. sebabnya: tak reti guna kamera pinjam, plus securiti xbagi snap gmbr.huhu. takpe, ok jugak saya tak kalut2 fan cam.dapat fokus 100% kat performance Jay. Biarlah saya fan cam dalam minda je.hihi. Tapi Jay nyanyi lagu sikit je.dah nama pun showcase kan. walaupun sikit, your performance mmg awesome Jay! tak sesia mak join tgk showcase awak! The emcee, Baki Zainal pun awesome wei! menceriakan suasana! macik suko! trus nak jadi fan Baki la pasni.hehe (saya rasa mcm nak rakam memori masa performance Jay tu dalam blog, sebab saya xde fan cam kan. Tapi maybe another entry la ye.takut pjg berjela lak.hihi)

tak dpt snap gmbr Jay Park, tapi dapat snap gmbr dgn Ah Wind (Amusing Race) pun jadiklah.ekekekeke


14 May 2012

Baru nak cerita pasal hari tua saya. haha. Ye, saya dah tua. saya sedar diri. tapi jiwa saya sentiasa muda tau. Hari tua saya,saya amik cuti. Jaga abah kat rumah.(sbnrnya cuti sbb tgk showcase malam tu.haha) baru saya dapat rasa apa yang mak rasa hari2, melayan abah yang dah macam budak kecik, always seek for attention. ye, ada jugak kengkadang tu rasa rimas, rasa nak marah. tapi bila fikir balik apa yang abah dah sacrifice masa dia sihat dulu, saya layankan jelah. *oh,kenapa tiba2 sebak ni?* oh,mak takde aritu. sebab mak gi tgk adik konvo. Congrats Mael sbb dh konvo ye.

Dah tua2 ni sebenarnya bukan heran sgt pasal sambutan ke, kek ke, hadiah ke *tangankedadamatakeatas*. hahaha.tapi terharu gak coz almost 60++ org wish kat fb.tak termasuk yg call and msg tru hp. Thanks all!!!! ^^ tapi ada sorg tu yg xwish.busy kot. hahaha.opss..

Sempena hari lahir saya yang ke-31 ni (oh,mmg kompem dah tua), saya harap saya akan jadi org yg lebih baik dari masa saya umur 30 dulu.. saya pun harap saya cepat dpt jodoh.  sebab kadang2 saya tensen bila org asyik tanya bila saya nak kawin. penat jawab tau. cuba la korg bygkan kalau korang berada di tmpt saya?

tak dapat kek,dapat donut pun jadiklah. Bella n ummi Bella yang banje. Thanks!!! ^^
ada org bagi saya mug ni as birthday prezzie.macik suka sbb ada gmbr k.will. thanks,makdik! ^^


p/s: sebenarnya saya nak share fancam yang nak dicilok drpd youtube (sbb saya xrecord fancam sendiri.hihi), tapi tab saya ni mengong sekejap.xleh nk upload vid from youtube.huhu

2 komen-komenan:

miloais milo said...

happy belated birthday...
maaf ye terlewat wish....

baru 31 - blom tua beb... compared ngan iols ni ha...
hik hik hik

wahhhh.... dapat tengok show jay park...
iols tak berapa minat
tho my doter and my niece, my niece espnya
minat giler ngan jay park jugak 2PM...

sue-ana said...

thanks,kak shu. dah lepas 30 tu dh kira tua gak tu.hahaha

saya dpt free pass sbb masuk peraduan kat forum cari. idakle minat giler pun,tp suka tgk dia perform kat IS 2. lgpun, nk experience tgk konsert kpop kekdahnya. serius puas hati,kak! hehehehe.tetiba rasa nk jadi jaywalker sejati pas tgk showcase dia.

seronok dpt experience jerit2 tgk dia tunjuk abs plus nyanyi sama2 dgn dia. mmg priceless! ^^

ler,ur doter minat jay park?aritu diorg kata ada pass lebih, nk bg free je.kalau tau,saya contact akak.hihi

:: pengikut2 setia ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...