Wednesday, May 30, 2012

Ai di Beijing-Day 3(21/3/2012)

Baru hari ke-3?aiyoo..byk lagi nk kena update ni.aiyarkk..Aci dak kalo nk update gambar je tapi xmo cerita panjang?kikikiki

Kita mulakan dgn gmbr ni. pagi yg sungguh best sbb jumpa abg Nuar. ahaks!


Abg Nuar join rombongan Yusof Haslam coz dia nak buat MV lagu dia yang jadi lagu latar filem baru anak Yusof Haslam (bukan Shamsul Yusof ye,yg lagi sorg tu. gua lupa nama.) ingt nk bergmbr sorang2 dgn dia, tapi dia jawab, "abg dah lambat ni..sori ye.." Abang hoccay!! pengsan jap.kikikiki

Dah..dah..meh cerita pasal jalan2 lak. suka nau meroyan pasal retis.kikikiki.ok, day 3. Destinasi pertama is Tiananmen square. Cuaca dah kurang sejuk berbanding hari kedua.tapi still gigil la.Kitorg bernasib baik coz masa kitorg ke Tiananmen Square, idakle ramai sgt manusia. TA cakap coz ada perjumpaan parlimen ke apa ntah. Dia siap ckp, pandai kitorg pilih date nk dtg.sbb selalunya mmg ramai manusia kat sini.

blkg tu muzium.tp aku lupa muzium apa.

hihi.kosong kan dataran ni.

sat je jalan kat sini. amik2 gmbr,trus lintas jalan ke Forbidden City. Time nak masuk kawasan tu,mmg agak ramai la.agak bersesak2.sbb jambatan kecik kot.tapi bila dah masuk tu,bole la jalan2. TA suggest kitorg masuk kot pintu lain. means kami xkan pergi ke main palace sebab ramai sangat org.takut tak cukup masa. kami ikut sahaja.pintu lain pun ok, tengok bilik2 kecil je pun ok.xde masalah.hehe

kitorg xmasuk ke sana.trus ke dpn,masuk pintu lain. @forbidden city
 then,kami lunch n trus  ke masjid. lupa nk snap nama masjid ni. tapi masjid ni sangat cantik interiornya.
kat luar tu ada jual wepang (korg tau kan apa ni?hehe). berlagak xmo beli lagi sbb dh lmbt. ingt jmpa lagi nanti.nan hadoo..sampai ke sudah xbeli.frust!

rupa bentuk semejid tersebut

 lepas ke masjid, pergi "urut tapak kakai" pulak..bersedia utk didiagnos dgn macam2 penyakit ye kawan2. hehe. masuk2 tmpt tu je,gua trus lari cari toilet.yelah,risau karang time dia urut2 kaki,terkucil di situ lak.hihi. masuk2 je,tgk dak2 ni dh merendam kaki plus dgr ceramah kesehatan. oh,yg urut tu muda2 belaka ye. ingt nk request tukang urut perempuan,tapi ada sorg je n dh kena tarik dgn mmbr. so,redha jelah diurut oleh lelaki. then masuk bbrp org lagi. disaspek sensei. oh,betul. senang gile pacik tu diagnos aku.tgk tapak tgn, tgk muka pucat,dia kata aku anemia.oh,gua mmg lama dh tau gua xcukup darah.dia offer nk bg prescription,tapi gua tanak. mampuih kalo kena beli ubat mahai.tapi mmbr sblh lg best. pacik tu tgk tgn dia,pastu pandang muka aku,then sengih.pastu trus tny mmbr, nk berubat x?tanpa bgtau sakit. mmbr blur la.bila aku bgtau yg,actually masalah kitorg tu sama,baru mmbr tolak xmo berubat. ada sorg lg mmbr kena diagnos barah rahim kalo xsilap.kena beli ubat yg mhl gile.last2 mmbr but bodo gak. haha. bkn xmo percaya,tp cara diorg diagnos tu mcm mencurigakan. n ubat mahal gile.xmampu macik oii..

abaikan kehuduhan kaki.haha.mcm rendam dlm uncang teh je.kikikiki

muka masing2 dah bengang sbb jualan ubat mereka tidak berjaya. urut kaki pun,mula2 best,tp bila kitorg deny nk berubat, trus urut ala kdr..tapi kitorg pedulik hapa kan.haha. pastu, trus ke next pittstop--> Summer palace. org ckp tmpt ni sgt ctik time summer.kitorg pergi bkn summer.still cantik,n brrr...sgt sejuk e kwn2.angin sangat kuat. katanya raja dulu2 bina istana di sini utk wife dia utk tgk cahaya bulan, n menyejukkan diri di kala panas summer. tapi tmpt ni mmg cantik sangat..dan aman damai. kat sini bertembung dgn mamat omputih yg ensem gile jln sorg2. nk tepek ke gmbr mamat tu??nnti gua cari.haha

nice view, rite????

lepas tu,kami dibawa ke muslim supermarket.tmpt jual makanan halal.byk jugak jual kuih2 yang mmg kompem hala.bole je nk shopping kat sini utk bwk blk.tp masalah,diorg xpaham apa kita ckp.so nk rasa mknan pun tak boleh. nampak fruit candy ni. mmg teringin nk rasa,tp xberani beli tepi jalan sbb diragui kehalalan. so,beli di muslim supermarket, berjaya gak rasa. sedapppppppp sangattttt!
juga berjaya beli keledek bakar. sangat manissss...puas hatiiiii!!! ^^

serius sedap!

Next,rushing nak tgk akrobatik. amik port baek punye..mmg lyn la tgk akrobatik ni.kagum dgn dak2 ni.mesti training sejak kecil. walaupun dh selalu tgk akrobatik kat tv,tapi dpt tgk depan mata bole buat korang nganga jugakla. nak2 part moto dalam glob tu.bkn takat 1 moto ye kawan2, sampai 4-5 moto. pandai diorg syncronized. plg penting,sorg brader bawak moto itu sangat hensem.lagi hensem dari retis korea uolss..kitorg request nk bergmbr dgn dia,tp dia xbg unless kitorg beli cd performance diorg.apakah??last2,snap dari jauh jelah.

abg yg no 2 dari kiri kita tu la yg ensem.awww...

habis akrobatik,makan dinner,pastu blk hotel.mlm tu,lyn tv jelah walaupun xpaham.kikikiki

2 komen-komenan:

miloais milo said...

lama tunggu uols sambung cerita! :mad:

beb- bahagai lah ye - dapat jumpa nuar jen...
iols tak jeles - sebab tak minat
lain la kalo jumpa oppa atau menantu iols tu...

hak hak hak

ada jugak terbaca kat blog kawan iols dulu
katanya - harga ubat2an herbs tu memang mahal
sebab depa target pelancong kaya2 yg datang situ...

sue-ana said...

jgn marah.nnti ilang awet muda.kikiki.oh,dlm mimpi jelah nk jumpa oppa n menantu uols tu.retis internasional la katakan.kikikiki.dpt jumpa abg nuar ok.kalo jmpa jat mesia,rasanya xheran kot.haha.

Yup,brg2 kat sana mmg diorg markup tinggi.pepandaila nk bargain.tp kedai obat tu mmg xleh bargain.ubat yg mmbr iols kena beli tu, pat ratus lebih duit kita.pengsan.tu yg dia buat bodo xbeli.hihi

:: pengikut2 setia ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...