Thursday, January 08, 2009

yang ditinggalkan telah kembali...

bukan boifren ya, bukan juga anak isteri atau suami yg ditinggalkan dan kembali. tetapi hobi lamaku yg dah lama gile aku tinggalkan, telah kembali masuk dlm hidupku..(apa jadik hobi baru aku hari itu??oh, yg itu cerita lain ya..eheh)..Dalam masa sebulan aku telah memborong 3 buah buku.pergh!walaupun reganya agak tidak mahal,kira oklah tu.cari buku yg ekonomi yet isinya bagus.betul dak??aku sudah mula mau kembali pada hobi yg tlh lama aku tggalkan.tp tulah,aku xsure brp lama blh bertahan. ahaha.time byk masa senggang ni bolehla nk lyn..lama2 lg misti keburingan.yeah,mari kita lyn sama2..


sila fokus pada buku ya.bkn air kopi itu.haha. the earliest book, i bought on 20th Dec. Yang ni, ada sale di mph, beli 2 percuma 1. Bay n Seri masing2 bli satu buku. so aku pun tompang sekaki la. Tajuk, "Anne Frank: The Diary of a Young Girl". Berharga RM32++, tp lps diskaun dpt murah la. mmg dh lama aku cari buku anne frank ni. sbb teringt masa skolah dlu penah blajar psl dia. Budak yg sgt tabah.hmm..tp aku blom hbs baca lg. tertinggal di KL.huhu



The 2nd book is this book. Al-Tahzan a.k.a Jangan Bersedih. Aku dh ada yg part 1. So,aritu aku cari lg sambungannya, Part 2 & 3. Pergh, sejak bila ntah aku reti baca2 buku gini. Maybe sbb aku byk bersedih lately. tapi buku ni mmg bagus. Yg ni adalah edisi mini, senang dibawa kemana2. harganya cuma RM9.80 sebuah. Baca buku ni,jadi agak insap sekejap.huhu. Aku baru baca half of Part 2 ni. Part 3 mmg blm sentuh lg. haha. (Part 3 xde dlm gmbr, sbb ada di KL. Ini juga dibeli pada 20th.)


The latest book yg aku beli. Fresh from popular.ahaha.baru bli smlm. An autobiography of Mahatma Gandhi. Aku bli buku ni sbb buku ni murah. cuma RM10 je. tp kualiti kertas agak kureng. xkisah,asal berbaloi utk dibaca. Blm start baca lg, mayb mlm ni.hopefully ok. Sejak bila ntah aku ni reti concern psl Gandhi ni,aku pun xtau. Nasib baik aku xterbeli buku pasal Obama. haha.

Ada lg bbrp buku yg aku bli, tapi xtepek gmbr disini pasal xsempat nk snap. tp semua range harga bawah rm10. ekonomi,kan? ahahaha. Tu blum campur lagi majalah2 hiburan, Mastika, Gempak bla..bla..nampak sgt kan tahap kesangapan aku skrg ni sgt tinggi..tp kira ok la, at least dpt mengisi masa lapang dgn benda2 yg berfaedah. bukan ayik tido je. cewah!


Nota 1: terjumpa sehelai bulu mata gugur atas meja td. ada org rindu kat aku ke?ke aku merindui seseorg??hmm..
Nota 2: Pasal hobi baru aku yg aku pnh tulih b4 nih, yg tu aku stop jap. psl benang dh habih.xdak masa mau gi bli yg baru. haha

5 komen-komenan:

masviona said...

wah!!! banyak tuh beli buku tuh sue...hobi yg bagus tuh...ahakss

aku said...

betul ke baca buku ni? hehe,

aku suka beli buku. tapi baca part yang menarik je.

sue-ana said...

kak viona,
tu r.saya pun kagum kat diri sendiri ni.hahaha.

en aku,
hihi.kenapa?xpercaya ka?mmg baca, tp nk perabih satu buku tu,maunya mkn berbulan2.haha

el.seri said...

seri dah khatam! weh, lenkali kita shopping @ mph lagik. syiokk tul!

sue-ana said...

seri dh khatam?pergh.pantas.nk pinjam nnti ye.eheh. tu r.ingt nk apply member card mph la.baru syiok!!eheh

:: pengikut2 setia ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...