Tuesday, January 26, 2010

kalau menapak, pakai kasut xpakai stokin,bole melecet kaki woo..


gambar ini bukan diambil di padang usm, bukan juga diambil di dataran merdeka.

dah lama wa xletak travel log dlm wa nyer blog nih. eh, jap. penah ke wa letak travel log dlm blog ni?eheh.

(sila baca ayat seterusnya dgn satu napas sahaja)

Sabtu lepas kami gi jalan2 cari boifren naik tren sambil cari makanan serta sesi gambar2an oleh photog yg skrg ni tgh teruja mengambil gmbr2an semua yg ada di depan matanya xkira manusia, haiwan, bangunan, langit yang dapat menarik minatnya..

Disebabkan ada di antara kami yg teringin sangat nak naik tren atau nama glemernya keretapi, jadi perjalanan yg biasanya diambil agak2 dua jam dengan menggunakan bas atau kereta,telah menjadi perjalanan yg agak panjang dan boleh menyebabkan kemengantukan jika tiada aktiviti yg menarik yg boleh dilakukan seperti layan mp3 (cik zil),baca novel (cik yant), snap gmbr (meow), layan blues (cik Az) dan update status tru hp (gua la).

Wa malas nk citer pjg. wa nk trus buat kesimpulan:

1. org2 ipoh mmg peramah. (sepanjang kami "berjalan2", asyik kena hon je. diorg xpenah tgk gadis2 ayu berjalan tepi jalan raya ke?)

2. perasaan masa naik keretapi butterworth-ipoh tu sama je mcm naik komuter sg.buloh-ukm bangi. sebab sama spesies kot.

3. acually d main purpose jalan-jalan tersebut ialah utk makan2. nasi lemak makcik blok depan rumah aku (ni dh biasa mkn)-->mee kicap medan selera dato sagor (mabeles. nasib baik smpt mkn, even sbnrnya kedai tu dh nk tutup)-->mee rebus ramli depan shaw bros (sedap.tapi gara2 excited kunun2 nk mkn nasi vanggai, mkn semangkuk kongsi 3 org.bole?)-->nasi daging permatang buluh penang (smpai penang semuanya kebuluran. so nasi daging menjadi pilihan.lazat smpai menjilat tapak tgn). hoh, agak serabut perut wa pada hari itu ye.

4. tapi xberjaya mkn nasi vanggai sbb kedai dia tutup sampai 25hb. sangat hampa.

ok.sampai di sini saja laporan utk hari ini. bahasa wa sgtlah tunggang terbalik. sila maafkan kekhilafan wa.sekian,terima kasih.

3 komen-komenan:

Arissa Zahirah said...

wah..bestnya dapat berjalan2 dgn kwn2..rindunya time belum kawen..

Arissa Zahirah said...

nama2 nasik tu pelik la..sedap ke?kalao g sana nk gak aku try test

sue-ana said...

aisyah,
nasi vanggai tu sbnarnya nasi kandar. xtau pasal apa diorg panggil nama tu ntah.org kata agak femes kat ipoh,tu yg kitorg nk try gak. yg nasi daging tu plak, nasi beriyani daging (kalau xsilap aku la.hehe). kat sini panggil nasi daging je.dh dok penang ni baru aku kenal nasi daging tu.hahaha. aku sgt suka air asamnya.sangat mabeles.hehe

:: pengikut2 setia ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...