Monday, April 27, 2009

buku..buku..dan buku lagi..

Yang aku dpt di pesta buku baru2 nih:
1. Jibam by Ujang - buku lama. dh pnh baca dulu, tapi saje je bli lg. pasal encik Ujang ada, bole mintak sain. eheh

2. Inferior by Norhayati Berahim - saje2 perabih duit beli. pasal diskaun 50%. xtau bila ntah nk baca.dahle tebal.

3. Dari Beirut ke Jerusalem by Ang Swee Chai - baca sinopsis nmpk menarik. the author once a doctor sent to Palestine to help Palestinian, so dia cerita pasal experience dia masa di sana. blom hbs baca lg pun. hu hu

4. Kitab Cinta Yusuff dan Zulaikha by Taufiqurrahman al-Azizy - Sesaje nk try baca novel islamic. tp yg ni translated version. agak skema ayatnya. aku rasa, better aku baca version asalnya, even xpaham. hu hu

5. Koleksi Kisah Ceria by Ghafarullahhuddin Din - Sesaje beli ni kat Booth MAPIM psl nk cabutan bertuah.haha. xdelah, aku beli ni sbb hari sblmnya tu,aku tgk dr org yg dpt free buku ni, macam best jer. Koleksi lawak jenaka dari zaman Rasulullah s.a.w sampai skrg, siap dgn moral of d story lagik. sgt fun utk dibaca.

6. Understanding Grammar by Angela Burton - aku ni bodo sket bab2 Grammar. Saje nk tmbh ilmu pengetahuan.cewah!

7. Kenapa Allah Murka by Muhammad Qayyum - yg ni wa di"paksa" beli, kunun2 bersedekah la.tp wa rase cam x ikhlas je. (astaghfirullahalazimm...) Yelah, dh depa hulur masa masuk pwtc tuh, amik jelah. xpelah, skali skala buat amal jariah wpun xikhlas. hu hu

.
Ada lg yg xmasuk dlm gmbr. Novel dari Ramli Awang Murshid dan Anis Ayuni. yg tu wa beli utk kakak wa. eheh.

Gile, hampir rm100++ aku hbskan utk beli buku2 nih. Agak2 korg, rajin tak aku nk perabih semuanya? muahahahaha.

p/s: taun ni aku xbli novel english. pasal takut xterbaca.yg taun lps nyer pun ada lg sebijik buku aku xbaca lg.muahahaha.

3 komen-komenan:

masviona said...

rajinnye sue....membaca buku...hikss...satu hobi n benda baik sbrnya nih...teruskan

sue-ana said...

bkn rajin baca buku, kak mas. rajin beli buku jer.bkn baca pon.hahahaha

azmi isa said...

wah, banyaknya membaca

:: pengikut2 setia ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...